SPORTFACES IN KORTRIJK

SPORTFACES IN KORTRIJK

SPORTFACES IN KORTRIJKS STRAATBEELD

In 2018 is Kortrijk een jaar lang Europese sportstad. Sport en cultuur gaan hierbij hand in hand! SPORTFACES, een uniek project van het kunstenaarsduo Robbert&Frank/ Frank&Robbert, bespeelt van 26 april tot 21 juli het straatbeeld van Kortrijk. Daarbij staat de emotionele geladenheid van sporters centraal.

Een eerste reeks raamstickers toont gezichten van atleten op het toppunt van een sportieve prestatie en maakt van de binnenstad een heuse sportarena. De gezichten van deze sporters zijn een snapshot van een explosief moment in de tijd waarbij de sporters op het punt staan om zichzelf of zijn/haar tegenstander te overtreffen. Op de gezichten valt heroiek, woede, doorzetting, angst en trots te lezen. Sport brengt immers het uiterste in de mens naar boven en laat daarbij niemand onberoerd. Zo'n 150 Kortrijkzanen adopteerden al een Sportkop op hun raampartij. And more are coming...

Tegelijk met de eerste golf van SPORTFACES lanceren de kunstenaars in samenwerking met Buda vzw, Bubox en Stad Kortrijk een oproep aan alle Kortrijkzanen om zelf sportfoto's in te sturen, op de clubwebsite of facebook te plaatsen. Een selectie van de ingezonden beelden wordt omgevormd tot raamstickers en zal eind mei de bestaande gezichten vergezellen. Het parcours richt zich vooral op de route die het station, het Schouwburgplein, de Grote Markt en het Buda-eiland met elkaar verbindt.